Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@22:17:44 GMT

اختراعی که از آسیب‌های پا در ورزش جلوگیری می‌کند

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۸۸۰۶

اختراعی که از آسیب‌های پا در ورزش جلوگیری می‌کند

خبرگزاری فارس ـ اردبیل؛ مریم محرمی: فوتبال پرطرفدارترین ورزش دنیاست و بسیاری از مردم دنیا در رده‌های سنی مختلف، این ورزش مهیج را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند. به راحتی می‌توان دریافت که مهمترین ابزار برای این ورزش، کفش مناسب آن است، به‌همین منظور تمامی ستاره‌های فوتبال در دنیا با دقت بالایی به تهیه کفش فوتبال یا همان استوک می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از رایج‌ترین آسیب‌ها طی دویدن‌های طولانی مدت و ضربات و نیروهای وارده در زمین فوتبال به ناحیه کف پا وارد می‌شود و منجر به از بین رفتن قوس‌های طبیعی در ناحیه کف پای ورزشکاران این رشته ورزشی و ایجاد پرونیت یا صافی کف پا می‌شود.

در نتیجه پای پرونیت یا صافی کف پا منجر به افزایش چرخش داخلی ساق و ران و در نهایت تیلت قدامی لگن طی دویدن می‌شود. این تغییر مکانیک بدن طی دویدن که در نتیجه صافی کف پا ایجاد می‌شود، می‌تواند منجر به وقوع آسیب‌هایی همچون تغییر استخوان ساق پا، شین اسپلینت، زانو درد،کمردرد و دیگر مشکلات مربوط به استخوان پا شود.

 

به همین دلیل باید کفش‌های استوک ورزش فوتبال طوری طراحی شوند که بتوانند از آسیب‌های ناشی از پای پرونیت جلوگیری نماید به همین منظور کفش‌های استوک تولید شده در سراسر دنیا تا به حال این قابلیت را ندارند.

کفش ورزشی جدید استوک دبل دنسیتی فوتبال  توسط دکتر امیر علی جعفرنژاد گرو عضو هیت علمی گروه بیومکانیک ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی و احسان فخری میرزانق فوق لیسانس رشته بیومکانیک ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی طراحی و ساخته شد.

امیرعلی جعفرنژاد گرو، عضو هیأت علمی گروه بیومکانیک ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: این اختراع با مطالعات فراوان در مورد علل آسیب‌های ورزشی در ورزش فوتبال و در نهایت با اتکا به دانش علمی و تخصصی تیم پژوهشی به این نتیجه رسیده که کفش‌های استوک ورزش فوتبال باید طوری طراحی شوند که بتوانند از آسیب‌های ناشی از پای پرونیت جلوگیری نمایند.

 

وی افزود: در نهایت دریافتیم که تنظیم ناحیه «میدسول» زیره کفش ورزشی استوک فوتبال از نیروها و ضربه‌های وارده شده به پای ورزشکاران فوتبال طی دویدن‌های طولانی مدت را به حداقل می‌رساند، در نتیجه می‌تواند از پای پرونیت و چرخش داخلی ساق پا که منجر به ایجاد آسیب‌های جبران‌ناپذیر مانند زانو درد و حتی کمردرد مزمن شود، پیشگیری نماید.

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: با حمایت مسؤولان سعی بر آن داریم با طراحی و تولید اولین کفش ورزشی استوک دبل دنسیتی در سطح جهان علاوه بر قابلیت‌های مطرح شده بتوانیم به عنوان اولین تولیدکننده برتر کفش‌های ورزشی استوک ورزش فوتبال و کفش‌های ورزشی میخی دبل دنسیتی ورزش دوومیدانی در سطح بین الملل شناخته شویم تا انشالله بتوانیم در آینده گام بزرگی در عرصه صنعت ورزش ایران برداریم.

جعفرنژاد تشریح کرد: انجام این کار نیاز به حمایت از کارهای پژوهشی بیشتر بر روی این کفش‌ها دارد تا تمامی جوانب و اثرات علمی این کفش‌ها بر مکانیک بدن طی حرکات ورزشی مورد ارزیابی و به لحاظ علمی مورد تایید قرار گیرد.

 

گفتنی است؛ کفش‌های ورزشی استوک مورد استفاده توسط ورزشکاران فوتبالیست که از گذشته تاکنون در طی تمرینات و مسابقات از آن، به عنوان یک کفش ورزشی تخصصی نیز یاد می‌شود، توسط شرکت‌های نایک، ساکونی، آدیداس و... که یکی از کمپانی‌های بزرگ و معروف هستند، بازارهای جهانی را تحت کنترل خود قرار دارند. اما با این وجود تاکنون موفق نشده‌اند که این کفش‌ها را طوری طراحی کنند که بتواند از پای پرونیت و آسیب‌های ناشی از آن جلوگیری کنند.

احسان فخری میرزانق، کارشناس ارشد بیومکانیک این دانشگاه نیز در خصوص روند طراحی این کفش بیان کرد: تیم پژوهشی ما سابقه طراحی اولین کفش ورزشی میخی  رشته دوومیدانی با قابلیت پیشگیری از آسیب‌های ورزشی را دارد و نتایج طرح مربوطه مورد تایید و دارای مجوز از فدراسیون دو و میدانی جمهوری اسلامی ایران بوده و مقالات آن در مجلات بین المللی و داخلی معتبر منتشر شده است.

این پژوهشگر تصریح کرد: این اختراع دارای تاییدیه و گواهی ثبت اختراع بوده و در آستانه اخذ مجوز از فدراسیون جهانی دوومیدانی نیز است.

فخری عنوان کرد: در این راستا به سراغ آسیب‌های ورزشی در ورزش فوتبال رفتیم و موفق شدیم وارد عرصه همکاری با فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در زمینه انجام کار پژوهشی بیشتر و در نهایت در صورت امکان تولید انبوه این محصول و پیگیری جهت اخذ مجوز و تاییدیه از فدراسیون بین المللی فوتبال FIFA شویم.

انتهای پیام/۳۴۶۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: فوتبال ورزشی ورزش دانشگاه کفش ورزشی آسیب های پا کفش استوک دانشگاه محقق اردبیلی ورزشی استوک ورزش فوتبال کفش ورزشی کفش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۸۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره المپیاد ورزش‌های فناورانه + لینک ثبت نام

ثبت‌نام المپیاد ورزش‌های فناورانه تا ۲۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد و دانشجویان می‌توانند به صورت اینترنتی ثبت‌نام خود را انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی از سوی سازمان امور دانشجویان به منظور بروز خلاقیت دانشجویان و همچنین گسترش استفاده از فناوری‌های روز دنیا در حوزه‌های ورزشی، با حضور تمامی دانشجویان از تمام رشته‌ها و دانشگاه‌های سراسر کشور در ۳ حوزه ورزش‌های رباتیک، ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

مسؤولان سازمان امور دانشجویان درباره این المپیاد توضیحاتی ارائه دادند.

هاشم داداش‌پور رئیس سازمان امور دانشجویان هم در رابطه با برگزاری المپیادهای فناورانه گفت: هدف ما این است تا با برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی به خلق، توسعه و تعمیق فناوری در ورزش کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه المپیاد جدیدی را با عنوان المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی راه اندازی کرده‌ایم؛ اظهار کرد: این المپیاد در سه حوزه ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، رباتیک، فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

ابولفضل دانشور سرپرست اداره کل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان کشور در رابطه با برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه گفت: یکی از فعالیت‌های ارزشمندی که در دولت سیزدهم در سازمان امور دانشجویان طراحی شده‌، المپیاد ورزش‌های فناورانه است که آئین نامه و شیوه نامه این المپیاد به دانشگاه‌ها نیز ابلاغ شده است.

وی افزود: ثبت‌نام المپیاد ورزش‌های فناورانه از ۲۵ فروردین آغاز شده و تا ۲۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

ابراهیم نعیمی سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان نیز در رابطه با برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه گفت: جامعه دانشگاهی نیازمند تحرک، شادابی و نشاط، پویایی و رقابت سالم دانشجویی است.

وی افزود: یکی از فاخرترین برنامه‌هایی که سازمان امور دانشجویان دارد در رویکرد جدید و در مدیریت جدید طراحی و اجرا شده المپیاد ورزش‌های فناورانه است، این المپیاد سعی می‌کند تا آن فضای المپیادی را وارد جامعه کند.

المپیاد ورزش‌های فناورانه در سه حوزه ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

در حوزه ورزش‌های رباتیک شرکت کننده‌ها با تلفیق دانش نظری و فعالیت‌های عملی با یک دیگر به رقابت می‌پردازند و در حین مسابقه با فناوری‌های روز و حل چالش‌های فناورانه آشنا می‌شوند.

در یکی دیگر از رویدادهای مهم این المپیاد دانشجویان با ارتقای روحیه تیمی، طراحی ربات‌های ورزشی را تجربه می‌کنند.

المپیادهای ورزشی رباتیک در رشته‌های مختلف برگزار می‌شود و دانشجویان علاقمند می‌توانند باتوجه به علاقمندی‌های خود در این رشته‌ها ثبت‌نام کنند.

حوزه ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، شرکت کننده‌ها باید با استفاده از تجهیزات الکترونیکی و در فضای مجازی با یکدیگر رقابت می‌کنند، ورزش‌های دیجیتال به صورت فردی و گروهی انجام می‌شود.
جزئیات مسابقه تحلیل بیو مکانیکی

مسابقه در روز اول با عنوان (تحلیل بیو مکانیکی و آسیب شناسی فعالیت ورزشی) است که عمدتاً دانشجویان تربیت بدنی، مهندسی پزشکی، ریاضیات و فیزیک در آن شرکت می‌کنند اما محدودیتی برای دانشجویان دیگر وجود ندارد.
روز دوم مسابقه، بخش آسیب شناسی حرکات ورزشی برگزار خواهد شد که بر اساس آن نمودارهای گیت ورزشکاران و اطلاعات سینماتیک یک فعالیت ورزشی در اختیار ورزشکاران قرار می‌گیرد و شرکت کنندگان باید با استفاده از تحلیل بردارها و یا نرم افزارهای مهندسی به تحلیل آسیب ورزشی و میزان آن می‌پردازند.

لازم به ذکر است؛ علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به نشانی Setav.ir/stso نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

کد خبر 750670

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره المپیاد ورزش‌های فناورانه + لینک ثبت نام
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش؛ برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها
  • واکنش وزیر ورزش و رییس فدراسیون به اتفاقات آزادی
  • پیگیری حواشی پرسپولیس-سپاهان؛ وزیر ورزش خطاب به تاج: گزارش آسیب‌شناسی را ظرف یک هفته ارائه کنید
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • برگزاری نخستین المپیاد ورزش‌های فناورانه ویژه دانشجویان سراسر کشور